Tuesday, March 17, 2009

Ali Rustam digantung? Siapa lagi?

NAH! UTUSAN MALAYSIA dan The Star di muka depannya menamakan Datuk Seri Mohd Ali Rustam sebagai calon jawatan tinggi Umno yang menjadi bahan spekulasi kemungkinan diambil tindakan oleh Lembaga Disiplin parti itu.

Nama Ketua Menteri Melaka yang memegang jawatan Naib Presiden Umno itu dibawa dari mulut ke mulut sejak beberapa hari lalu. Menurut sumber yang layak dipercayai, Mohd Ali telah diberi surat tunjuk sebab mengapa beliau tidak boleh digantung atas kesalahan politik wang.

Mohd Ali bersaing dengan Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Tan Sri Muhammad Muhd Taib merebut jawatan Timbalan Presiden minggu hadapan. Ketiga-tiga calon ini berada di Shah Alam malam tadi untuk diperkenalkan kepada perwakilan Umno secara rasmi. Mohd Ali bersalaman dengan hadirin seperti biasa dan tidak menunjukkan sebarang reaksi apabila ditanya jika benar bahawa dia diberi surat tunjuk sebab.

Lembaga Disiplin dijangka mengadakan sidang akhbar 4 petang ini. Spekulasi juga panas mengatakan bahawa ada beberapa nama lagi yang akan diumumkan, termasuk mereka yang merebut jawatan tinggi yang lain.

Sama-sama kita tunggu dan lihat.

5 comments:

NOBISHA said...

Dato, inilah psychological warfare. Hanya mereka yang mempunyai kekuatan minda akan mampu menghadapi peperangan ini.

Anonymous said...

Nah? You may need to define that, Sir. A respected journalist like yourself is not given to making a simple exclamation, Nah!! A forceful lunge? Can't be. The overall tone was not strident.

Malaysian Hollywood 2.0 said...

bagi saya, samada datuk mohd ali, muhyiddin atau mat taib, satu daripada mereka pasti menang jawatan timbalan presiden.... ketiga tiga nama mereka pula bermula dengan huruf M....

Oleh itu selpas teori Rahman - di mana nama perdana menteri pertama, kedua dan ketiga, keempat dan kelima bermula R-Tunku abdul rahman, a- abdul razak, h - huissin onn, m - mahathir a abdullah & n - najib maka teori selepas ni adalah Mahathir - oleh itu selepas najib, Pm seterusnya bermula huurf M - 1 daripada 3 mereka itu.

PARPUKARI said...

GEMPAR BERITA TERKINI MENGENAI PIMPINAN PKR!

BACA DI SINI!

http://parpukari.blogspot.com/2009/03/yb-fairus-tkm-1-pp-akan-meninggalakan.html

PARPUKARI said...

SEMALAM JUGA KITA SUDAH TAHU AKAN PENDIRIAN TUN YANG MENYOKONG TAN SRI MUHYIDIN YASSIN SEBAGAI TPM, ALHAMDULILLAH, INILAH YANG SAYA TUNGU TUNGGUKAN NI.

SAYA NAK CAKAP SIKIT LA KALAU ADA PENYOKONG ALI RUSTAM KAT SINI, YANG DATANG MEMBACA BLOG SAYA YANG TAK SEBERAPA INI, SAYA AMAT BERSIMPATI TERHADAP APA YANG DAH TERJADI KEPADA DATO SRI ALI RUSTAM, TAPI TUAN TUAN SEKALIAN, ANGGAPLAH INI SURATAN TAKDIR, BUKAN REZEKI DIA...

YALAH, BANYAK YANG PERTIKAI KENAPA BELIAU SAJA YANG KENA PADAHAL ORANG DAH DIDAPATI BERSALAH PUN MASIH BOLEH BERTANDING KAN? ITU SAYA TAK TAU, KITA TERIMA JE LA KEPUTUSAN YANG TELAH DIBUAT...ALLAH TA'ALA MAHA MENGETAHUI DAN ALLAH TELAH MEMBERI KITA AKAL FIKIRAN, SO PILIH LAH DENGAN BIJAK YA. INGAT! INI BUKAN PERKARA MAIN-MAIN TAU! INI ADALAH SOAL MASA DEPAN NEGARA, APA KEPUTUSAN YANG KITA BUAT HARI INI AKAN MENENTUKAN HARI ESOK UNTUK ANAK CUCU KITA....JANGANLAH KITA TERPEDAYA DENGAN SEDIKIT HABUAN YANG TAK BERMAKNA!!! ESPECIALLY PERWAKILAN UMNO YANG BERJUMLAH LEBIH 2500 TU...MASA DEPAN UMNO TERLETAK DI TANGAN ANDA, MAKA UNDILAH DENGAN BIJAK DAN FIKIRLAH SEMASAK-MASAKNYA SEBELUM MEMBUAT PENGUNDIAN....

KEPADA PENYOKONG DATO SRI ALI RUSTAM, JANGANLAH IKUT HATI, JANGANLAH KERANA MARAH ANDA NANTI MEMBUAT KEPUTUSAN YANG AKAN DISESALI DI KEMUDIAN HARI....MARAH, YA SAYA FAHAM ANDA MARAH DAN ANDA MERASA BENDA YANG BERLAKU INI SEPERTI TIDAK ADIL KAN? TAPI TUAN-TUAN SEKALIAN, INI ADALAH SURATAN TAKDIR TUAN-TUAN, TERIMALAH TAKDIR ALLAH NI DENGAN HATI YANG TERBUKA DAN JANGANLAH ANGGAP APA YANG BERLAKU INI ADALAH PERANCANGAN JAHAT DARI SESETENGAH PIHAK, JANGANLAH KITA BEREMOSI! INILAH YANG HENDAK DILIHAT OLEH PIHAK PEMBANGKANG, MEREKA SUKA LIHAT ORANG-ORANG UMNO BERPECAH-BELAH!

YANG TAK MENARIKNYA, SEMALAM SAYA ADA MENERIMA SMS MENGATAKAN BAHAWASANYA PENYOKONG-PENYOKONG DATO SRI ALI RUSTAM AKAN SABOTAJ TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN DENGAN MEMBERIKAN SOKONGAN MEREKA KEPADA CALON YANG LAGI SATU! YANG PELIKNYA, KENAPA TAN SRI MUHYIDDIN DIPERSALAHKAN PULAK YA? KENAPA? WHY? HMMM....

TAHUKAH TUAN-TUAN, KALAU TIDAK DISEBABKAN OLEH KEBERANIAN DAN KELANTANGAN SUARA TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN UNTUK MEMPERCEPATKAN PERALIHAN KUASA INI, ADAKAH PERALIHAN AKAN BERLAKU DENGAN SEBEGINI CEPAT? PATUTKAH TUAN-TUAN SEMUA MARAHKAN TAN SRI YANG SANGGUP MELETAKKAN LEHERNYA DI HUJUNG PEDANG DEMI MENYELAMATKAN UMNO TERUS DARI TENGGELAM? INIKAH CARA KITA MEMBALAS BUDI BAIK TAN SRI? DENGAN MENGIKUT EMOSI?

TAN SRI MUHYIDDIN YASSIN ADALAH SEORANG WIRA YANG SANGGUP MEYAMPAIKAN HASRAT AKAR UMBI WALAUPUN IANYA BOLEH MENCANCAM KEDUDUKAN BELIAU....MANA WIRA-WIRA LAIN MASA TU? SEMUANYA MEMBISU SERIBU BAHASA.....

INGATLAH, JANGAN LUPA AKAN JASA TAN SRI MUHYIDDIN KEPADA UMNO DAN NEGARA, SOKONGLAH BELIAU TANPA BERBELAH BAGI, BELIAU ADALAH PARTNER DATO SRI NAJIB YANG TERBAIK!!! INI JUGA DIAKUI OLEH TUN DR MAHATHIR.

JADI SAYA MINTAK PADA PENYOKONG-PENYOKONG ALI RUSTAM SUPAYA FIKIR MASAK-MASAK SEBELUM PEMILIHAN. ORANG TUA-TUA KATA IKUT HATI MATI, IKUT RASA BINASA!

MARILAH KITA MENAIKKAN UMNO SEMULA KE SATU TAHAP YANG LEBIH TINGGI!!!

SEKIAN BUAT KALI INI DAN FIKIR-FIKIRKANLAH YA!!!!

http://parpukari.blogspot.com